Home » MindMeister test

MindMeister test

Inleiding

Hypershifters richt zich op het gebruik van visual mapping software. Hierbij komen zowel open source, freeware als commerciële oplossingen aan bod. De toegevoegde waarde van Hypershifters is onderzoek, advies en consultancy voor zowel ervaren als onervaren gebruikers. Bij veel gebruikers bestaan vragen over de mogelijkheden van visual mapping voor hun werkomgeving. Dit was reden voor Hypershifters om een testteam te formeren dat, mede geadviseerd door internationale specialisten op het gebied van visual mapping, actuele producten kritisch bekijkt. Minder vanuit ‘de knoppen’ van de software maar meer vanuit toepassingsgebieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan brainstormen, meetingmanagement, projectmanagement en kennismanagement.
De reviews gaan uit van een door ons opgestelde matrix die als meetlat dient op de genoemde toepassingsgebieden. Naast de reviews zul je de resultaten ook terugvinden in een vergelijkingstabel.

Verschil tussen Preview, Review en Test

In de Hypershifters community verschijnen drie type beschrijvingen van softwaretools: preview, review en een test.
De Preview is een korte beschrijving van een softwareprogramma waarin mogelijkheden worden besproken maar ook hoe men direct de software kan gebruiken. Daarnaast staat er op hoofdlijnen in wat de aanschafprijs is en waarvoor je de visualisatiesoftware kunt gebruiken.
Een Review gaat verder dan de preview. In een review beschrijven de testers van Hypershifters het programma op diverse vlakken. Een review biedt meer inzicht in de diverse toepassingen en mogelijkheden van de software.
Een Hypershifters test wordt door minimaal 2 experts uitgevoerd. De software wordt op de testbank gelegd en alle mogelijkheden worden getest en doorgenomen. Daarbij staat de mens en het werkproces voorop. Wat kan een professional met deze software in zijn of haar werk(proces)? Daarbij denkend aan Brainstormen, MeetingManagement, Project Management, KennisManagement, Rapporteren & presenteren, Personal Dashboard, Online mindmapping. Op deze punten baseren wij onze eindconclusie.
Zie meer info over onze aanpak.
Volg Hypershifters op Twitter

MindMeister versie 4.6

MindMeister werd in februari 2007 als private beta gelanceerd door het Duitse MeisterLabs. Het was toen een van de eerste volledige web-based mindmapping tools en is uitgegroeid tot een populaire veelgebruikte online mindmappingdienst.

MindMeister is mindmappingsoftware waarbij de focus ligt op de mogelijkheid om met meer gebruikers in een enkele mindmap tegelijk te kunnen samenwerken. Hierdoor kunnen teams onafhankelijk van tijd en plaats met elkaar samenwerken. Deze Software as a Service (SaaS) oplossing is natuurlijk ook uitermate geschikt voor individueel gebruik.

Het programma is niet zo uitgebreid in functionaliteit als de softwarepakketten voor desktopgebruik. Echter alles wat een gebruiker online en gezamenlijk met een online mindmappingdienst zou willen, doen kan met MindMeister. een aantal interessante functies: zoals snel een mindmap opzetten en daarmee kennis delen, online samenwerken, project opzetten en via email op de hoogte worden gehouden wanneer een deadline voorbijgaat.

Na het inloggen heeft de gebruiker enkele opties: een nieuwe map aanmaken, een bestaande mindmap bewerken. Na de keuze wordt het scherm gedomineerd door het ‘canvas’ van de mindmap. Boven, rechts en onder zijn menubalken opgenomen om de diverse functies weer te geven. De onder- en bovenbalk zijn klein en nemen daardoor weinig ruimte in. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor het mindmappen; belangrijk bij gebruik op een klein computer/laptop scherm. De rechter menubalk kan desgewenst worden ingeklapt. Belangrijke basisfuncties als takken (topics) invoegen en verwijderen, knippen en plakken (copy & paste), relaties tussen takken leggen en exporteren staan in de bovenste balk. De opmaak, zoals iconen, hyperlinks en kleuren alsmede een ‘navigator’ waarmee het overzicht van de mindmap te zien staan in de rechtermenu balk. De onderste menubalk geeft statusinformatie over wie er in de map aan het werk is. Via de knop ‘share’ kan men de mindmap met anderen delen.Rechtsonderaan kan men zoeken en terug gaan in de tijd van wijzigingen in de mindmap. Daarnaast bevat deze onderste balk de functie om het rechtermenu aan en uit te schakelen. Geheel rechts is de statusmeter die de verbinding met de MindMeister server aangeeft. Bij hoge belasting kan er een korte vertraging optreden voordat een gebruiker zijn/haar input op het scherm verwerkt kan zien.

Pages: 1 2 3 4